На Вінниччині перепоховають останки 19 вояків УНР

На Вінниччині перепоховають останки 19 вояків УНР

Укрінформ
На Вінниччині у п’ятницю в селі Кукавка Могилів-Подільського району перепоховають останки 19 воїнів Другої волинської дивізії Армії УНР.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Могилів-Подільської РДА Тетяна Чувашова.

«Могилу з 19 тілами було знайдено у полі між селами Кукавка і Тарасівка ще в листопаді минулого року. Як стверджують фахівці меморіально-пошукового підприємства «Доля» із Львівщини, це – масове поховання воїнів 2-ї Волинської дивізії Армії УНР, які загинули від рук більшовиків. У п’ятницю вшануємо пам’ять цих людей і перепоховаємо на території Кукавської сільської ради», - повідомила Чувашова.

Читайте також: Підлітки викрали череп із місця розкопок могили воїнів УНР

За її словами, загиблих вояків армії УНР вшанують поминальною церемонією. Участь в урочистостях візьмуть представники сільських громад, установ та організацій, громадські активісти та всі бажаючі віддати шану воякам за свободу.

Згідно з даними, у могилі, знайденій в листопаді 2017 року, юнаки з Кукавської волості Могилів-Подільського повіту Подільської губернії. Їх було мобілізовано до запасових бригад армії УНР, котрі було розбито 8-9 листопада 1920 року. Усіх бійців жорстоко стратили більшовики. Майже сто років єдиним нагадуванням про ту страшну подію був пам’ятний хрест на могилі воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-