Місія ОБСЄ вивчає, якої шкоди Херсонщині завдали викиди

Місія ОБСЄ вивчає, якої шкоди Херсонщині завдали викиди "Титану"

Укрінформ
Місія ОБСЄ перевіряє шкідливість впливу викидів небезпечних речовин з кримського підприємства "Титан" на екологію Херсонського району та на здоров’я його населення.

Про це йшлося під час робочої зустрічі начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергія Шевченка з Ендрю Річардсоном, спостерігачем Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка здійснює моніторинг ситуації, що склалася навколо заводу "Титан" у Криму, повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та продовольства.

"Представники місії ОБСЄ, які працюють у Херсонському регіоні, здійснюють моніторинг впливу викидів небезпечних речовин, що відбулися на підприємстві "Кримський Титан", на екологію прилеглих територій Херсонської області, а також на стан здоров’я місцевого населення”, - йдеться у повідомленні.

За словами представника ОБСЄ, не менш важливою є інформація щодо безпечності продукції рослинництва, яка вирощуються на прилеглих територіях.

Читайте також: Викиди "Титану" в Криму: п'ятеро потерпілих прикордонників досі в лікарні

Шевченко розповів, що зі свого боку Держпродспоживслужбою було зібрано детальну інформацію щодо захворювань населення, стану атмосферного повітря, відібрано проби питної води. Харчові продукти рослинного походження із зазначених територій досліджуються на вміст пестицидів, солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, нітритів. Державні інспектори ветеринарної медицини здійснюють постійний контроль харчових продуктів і проводять лабораторні дослідження на агропродовольчих ринках та гуртівнях. За допомогою пересувної лабораторії здійснюється постійний моніторинг стану повітря.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому РФ Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини. Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди заводу "Титан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-