На Харківщині відкрився восьмий інклюзивний центр, що прийме до 200 дітей

На Харківщині відкрився восьмий інклюзивний центр, що прийме до 200 дітей

Укрінформ
Інклюзивно-ресурсний центр - уже восьмий - розпочав роботу в Шевченківському районі Харківської області.

Коментар з цього приводу журналістам надала голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Розвиток інклюзивної освіти – одне з пріоритетних питань обласної влади. Торік разом з Мариною Порошенко ми підписали меморандум про співпрацю в цьому напрямку між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією "Благодійний фонд Порошенка". Зараз у кожному районі області триває робота щодо створення інклюзивно-ресурсних центрів, ресурсних кімнат та медіатек. Один з таких центрів відкрився в Шевченківському районі. Послугами закладу планують охопити близько 200 дітей з особливими освітніми потребами", - зазначила Світлична.

За її словами, до кінця року в регіоні мають бути створені 27 інклюзивно-ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.

Щодо нового закладу, то, розповіли кореспонденту Укрінформу в Шевченківській РДА, він розмістився в будівлі колишнього ліцею, яка довгий час не використовувалася.

Читайте також: Інклюзивна освіта: Донеччина підписала меморандум з Фондом Порошенка

"Капітальний ремонт, усі внутрішні роботи вже завершено: замінені вікна, підлога, система опалення тощо. У центрі створена спеціальна кімната для проведення групових занять, кабінет ЛФК, встановлено необхідне обладнання. Тут працюватимуть психологи, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, вчитель-реабілітолог. Центру легко дістатися, є зручна транспортна розв’язка", - пояснили в РДА.

Як зазначають у інклюзивно-ресурсному центрі, тут створені всі умови, щоб надавати дітям якісні послуги: "У центрі займатимуться діти, яким рекомендована інклюзивна форма навчання, а також ті, які за психолого-педагогічними спостереженнями спеціалістів закладів загальної середньої освіти мають порушення мовлення та відставання у розвитку".

Створення центру, стало відомо, профінансовано коштом обласного та районного бюджетів.

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня заступник директора Департаменту освіти та науки ХОДА Володимир Ігнатьєв на брифінгу поінформував, що в регіоні вже відкрито 7 інклюзивно-ресурсних центрів, 2 ресурсні кімнати та 2 медіатеки. Також діє ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти на базі Харківської державної академії безперервної освіти: усі педагогічні працівники, які працюють в інклюзивних класах, пройшли тут необхідну підготовку.

Нинішнього навчального року до шкіл області прийшли навчатися 531 дитина з особливими потребами: інклюзивне навчання створено у 383-х класах 207-ми школ регіону: це в 1,5 раза більше, ніж торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-