В Одесі активісти намагалися перешкодити забудові пляжу Ланжерон

В Одесі активісти намагалися перешкодити забудові пляжу Ланжерон

Фото
Укрінформ
Активісти знову ламали будівництво на пляжі Ланжерон в Одесі, де ведеться будівництво "реабілітаційно-оздоровчого центру дельфінотерапії".

Про це повідомляє Думська.

"Активісти ряду патріотичних організацій знову, як і тиждень тому, прийшли на Ланжерон, щоб зупинити незаконне, на їхню думку, будівництво реабілітаційно-оздоровчого центру дельфінотерапії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед учасників акції - члени "Національного корпусу", "Свободи", "Сокола", "Вуличного фронту" та інших, переважно праворадикальних груп і об'єднань.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, активісти демонтували паркан будівництва у дельфінарії "Немо". Знести конструкції будівництва не дала поліція, оголосивши, що будівництво заміноване. Затриманих немає.

Як раніше зазначало ЗМІ, громадські захисники узбережжя приходили з аналогічною метою кілька разів. На зазначеній території власники одеського дельфінарію збираються побудувати новий готель.

В Одесі активісти демонтували паркан будівництва дельфінарію "Немо"/ Фото: Ляшонок Ніна, Укрінформ

Читайте також: Поліція затримала на Осокорках озброєну "охорону" забудови

За словами активістів, новий будинок будується з безліччю порушень, в тому числі Водного кодексу України, який прямо забороняє розміщувати капітальні об'єкти ближче, ніж за 100 метрів від урізу води.

У свою чергу представник дельфінарію Фазіль Аскеров стверджував, що в законі є винятки, що стосуються історичної забудови, логічним продовженням якої, на його думку, і є новий готель.

Активісти висунули ультиматум: повністю зупинити роботи, поки всі контролюючі органи не закінчать перевірки, ініційовані з їх (активістів) заяв. В іншому випадку вони пообіцяли від конструктивного діалогу перейти до практичних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-