Отруєння хімікатами на Тернопільщині: серед постраждалих - 99 дітей

Отруєння хімікатами на Тернопільщині: серед постраждалих - 99 дітей

Укрінформ
Серед жителів села Іване-Пусте Борщівського району Тернопільської області, які звернулися за медичною допомогою у зв'язку з отруєнням розпиленими над ланами хімікатами, 99 дітей.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

"Станом на 12:44 21 вересня 2018 року кількість хворих збільшилася до 252 осіб, 99 з яких - діти", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ДПСС, усім мешканцям, які звернулися до місцевого лікаря, були надані рекомендації. Наразі всі перебувають на амбулаторному лікуванні за місцем проживання, жодного постраждалого не госпіталізовано.

Фахівці Головного управління виїхали для проведення позапланової перевірки ТзОВ "Агрополіс" у м.Чортків.

Читайте також: На Тернопільщині 250 селян отруїлися агрохімікатами

Як повідомляв Укрінформ, у селі Іване-Пусте місцеві жителі стали масово звертатися до лікаря з симптомами отруєння після того, як ТзОВ "Агрополіс" окропило з літака свої лани, розташовані біля села. Наразі вже встановлено, що товариство не попередило місцевих жителів про проведення обробки хімікатами заздалегідь, як належить за законодавством. Крім того, не були дотриманні санітарно-захисні зони при проведення цієї обробки: літак розвертався над житловими будинками. Держпродспоживслужба проводить перевірку підприємства, відібрано зразки грунту та рослин для дослідження на залишкову кількість пестициду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-