Контрабандисту бурштину присудили мільйон штрафу

Контрабандисту бурштину присудили мільйон штрафу

Фото
Укрінформ
Постановою Ужгородського міськрайонного суду українця, що перевозив у червні 8,1 кг бурштину через кордон з ЄС, визнано винним в порушенні митних правил і оштрафовано на 1,384 млн грн.

Про це інформують у прес-службі Закарпатської митниці ДФС.

“Постановою Ужгородського міськрайонного суду українця, що перевозив у червні 8,1 кг бурштину через кордон з ЄС визнаного винним в порушенні митних правил за статтею 483 Митного кодексу України. Дослідивши всі матеріали справи суд постановив громадянина України визнати винним, накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1 384 448 грн, конфіскувати в дохід держави бурштин та легковий автомобіль CITROEN C6 вартістю 184 372 грн”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ блокувала контрабанду ліків на півтора мільйона

Як інформують у відомстві, під час судового засідання встановлено, що громадянин України у спеціально виготовлених тайниках незаконно переміщував 8,1 кг бурштину. Українець прямував у Словаччину 7 червня 2018 року у приватних справах через митний пост «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС на легковому автомобілі «CITROEN C6» із іноземною реєстрацією.

Формою проходження митного контролю співвітчизник обрав «зелений коридор».

У ході митного контролю автомобіля та в результаті здійснення поглибленого митного огляду, митники виявили прихований бурштин у спеціально виготовлених сховищах, зокрема, у правому та лівому порогах передньої частини транспортного засобу та за спинкою заднього сидіння, повідомляють у прес-службі ДФС у Закарпатській області.

Контрабанда бурштину на Закарпатті

Фото: ДФС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-