У День студентського спорту в Харкові влаштували змагання і флешмоб

У День студентського спорту в Харкові влаштували змагання і флешмоб

Фото
Укрінформ
Масові змагання та флешмоб із підтягування на поперечині стали окрасою свята до Міжнародного дня студентського спорту на території фізкультурно-спортивного комплексу «Локомотив» у Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Близько 5 тисяч студентів та викладачів 30-ти закладів освіти Харківщини, спортсмени з інших регіонів України та гості міста ознайомилися з різними видами спорту на двадцяти локаціях комплексу. Цікавинкою свята став флешмоб під гаслом «Спортивна статура – це модно», під час якого команди з 10 хлопців і дівчат підтягувалися на поперечині. Серед них була і 8-річна Ніколь Князєва з Києва - майстер воркауту, яка підтягнулася аж 32 рази.

Як розповів ректор Харківської державної академії фізичної культури Олександр Ажиппо, у флешмобі по всій країні сьогодні беруть участь 50 тисяч осіб.

У Харкові урочисто відкрили ХIV літню універсіаду / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Учасників свята привітала голова Харківської ОДА Юлія Світлична: "Дуже гарна традиція складається на Харківщині – завжди підтримувати спорт. Я дякую всім, хто вибрав наш регіон для того, щоб розпочати студентський спортивний рух. Адже Харків - студентське та спортивне місто - завжди пишався своїми спортсменами та їх здобутками".

Читайте також: У Києві пройшов флешмоб "Зваж свою незалежність"

Заступник міністра освіти та науки Роман Греба зауважив, що свято надихає та вселяє віру у майбутнє України. «Ви робите Україну сильною, показуєте одноліткам, як можна правильно жити та обирати спосіб свого розвитку», сказав він і подякував Юлії Світличній, яка "сама спортсменка і допомагає спорту та освіті в регіоні".

Переможці змагань візьмуть участь у Всесвітній універсіаді.

На території комплексу «Локомотив» тривають майстер-класи для гостей свята, під час яких кожен має змогу спробувати свої сили в різних видах спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-