Під смішки однопартійців опоблоківець з Одеси образив українських військових

Під смішки однопартійців опоблоківець з Одеси образив українських військових

Укрінформ
В Одесі на сесії міської ради депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Орлов, якого підозрюють у причетності до силового розгону мирного мітингу 19 лютого 2014 року, зневажливо висловився про українських військових і правоохоронців.

Про це написав у Facebook радник очільника Одеського ГУ Нацполіції Руслан Форостяк.

"Сьогодні депутат Одеської міської ради Олександр Орлов від партії "Опозиційний блок" шокував своїм виступом, і не тільки мене... Певно, відчуваючи якусь впевненість у безкарності, прямо в сесійному залі під час чергової сесії, дозволив собі зухвало образити наших військових, підрозділи СБУ та правоохоронців, заявивши у своєму виступі, що стосувався виділення частини бюджетних коштів на оснащення та фінансування безпекового сектору потреб СБУ, Нацполіції та ЗСУ, буквально таке: “Їм (військовим), можливо, і треба допомогти - побудувати, наприклад, санвузли, щоб могли до них донести свою честь та гідність в місцях проходження служби”, - повідомив Форостяк.

Службі ж безпеки України, продовжує радник начальника поліції, Орлов порадив "свої потреби задовольнити за рахунок конфіскованих у зловмисників (серед яких все ще зустрічаються або заслані, або ідейні прихильники “руського міра”) речей та спорядження".

Все це відбувалося, підкреслив Форостяк, під ганебні смішки та за підтримки однопартійців Орлова, які сиділи поруч.

Форостяк нагадав, що зазначений депутат є фігурантом кримінальної справи: він підозрюється у причетності до організації 19 лютого 2014 р. силового розгону активістів "тітушками", внаслідок якого постраждало чимало людей. Генпрокурор Юрій Луценко під час візиту до Одеси у вересні 2016 року взяв цю справу під особистий контроль.

"Тоді дійсно стався деякий прорив у розслідуванні, оголосили навіть підозри, але потім, як увага спала, по-тихому кинули її (справу. - ред.) вмирати", - зазначив Форостяк.

Читайте також: Клімкін нагадав Опоблоку, що саме Росія відрізала Крим від води

Як повідомляв Укрінформ, Орлову інкримінували скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень) та ч. 1 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України. Його навіть заарештовували, але потім випустили під заставу у 8 млн 600 тис. грн.

19 лютого 2014 р. активісти одеського Євромайдану проводили на площі перед ОДА акцію "Досить стріляти!". Коли до мітингувальників вийшов тодішній голова ОДА Микола Скорик і почав виправдовувати застосування сили та зброї проти учасників столичного Євромайдану, його освистали. Після того як Скорик повернувся до адмінбудівлі, на площу прибули кілька автобусів, з яких вийшли близько двохсот осіб в екіпіруванні охоронних агентств, з дерев'яними битами і наклейками на одягу "Стоп Майдан!" і георгіївськими стрічками. Вони почали бити мітингувальників і журналістів, за повної бездіяльності присутніх на площі працівників міліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-