118 громад отримають допомогу у створенні ЦНАПів

118 громад отримають допомогу у створенні ЦНАПів

Децентралізація
Укрінформ
За результатами відбору громад у другому раунді Програми «U-LEAD з Європою» для надання допомоги у модернізації та створенні Центрів надання адміністративних послуг було відібрано 118 громад.

Про це повідомляється на сайті Програми «U-LEAD з Європою».

"Комісія з відбору у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку, проаналізувала 157 заявок від органів місцевого самоврядування та відібрала 118 громад для подальшого аналізу їх спроможності та розробки Технічних Завдань для створення ЦНАП ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені спільно Програмою та громадою, з урахуванням методологічних підходів Програми до функціонування належного ЦНАП та за результатами візитів до кожної громади. Метою візитів є детальне оцінювання реальних потреб та визначення заходів щодо модернізації та створення ЦНАП. У разі виявлення непереборних перешкод для участі громади в Програмі або надання громадою недостовірної інформації заявка може бути відхилена на будь-якому етапі.

Уповноважені спеціалісти Програми відвідають кожну громаду, яка є в списку, починаючи з 24 вересня. Протягом жовтня-грудня 2018 року для кожної спроможної громади буде складене Технічне Завдання для створення/модернізації ЦНАП із зобов'язаннями Програми і громади.

Причинами відхилення заявок, за словами організаторів були: подання заявок органами місцевого самоврядування (ОМС) та місцевими органами виконавчої влади, які не належать до цільової групи Програми; брак інформації у заявці для її оцінювання (в тому числі відсутність інформації про приміщення, необхідних фотографій тощо); відсутність належного приміщення для ЦНАП та відсутність у заявці інформації про будь-які перспективи вчасного облаштування такого приміщення та/або відсутність інформації про фінансування відповідних видатків.

Читайте також: У Житомирі молодь Семенівської ОТГ навчали основам самоврядування

Ті громади, чиї заявки були відхилені, а також громади, які раніше не подавали заявки, можуть подаватися на участь у наступних раундах відбору, в кожному з яких буде обрано до 150 громад для участі в Програмі. Так до квітня 2020 року буде здійснена підтримка до 600 громад для модернізації та створення Центрів надання адмінпослуг.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-