Теракт біля Палацу спорту: харківський суд перейшов до допиту потерпілих

Теракт біля Палацу спорту: харківський суд перейшов до допиту потерпілих

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року допитав потерпілих.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Розгляд справи перебуває на стадії допиту потерпілих і свідків. Допитана частина потерпілих. Наступне засідання відбудеться 10 жовтня о 11:30, де допит буде продовжено", - розповіли у прокуратурі.

Як уточнив адвокат Дмитро Тихоненко, допитано двоє потерпілих.

"Потерпілий чоловік - йому 26 років - підтвердив, що отримав осколкові поранення на місці події, але пам'ятає лише те, як його забирала "швидка". Також допитана жінка середніх років, сестра правоохоронця, який загинув на місці вибуху. Вона прибула на місце вже після вибуху і впізнала брата. У обох допитаних - цивільні позови щодо компенсації втрати", - зазначив адвокат.

За його словами, у суді вивчені всі матеріали справи, включаючи електронні носії інформації. Не розглянутий лише диск з роздруківкою дзвінка з телефону на телефон, що, за версією слідства, призвело до вибуху. Суд відклав розгляд роздруківки до закінчення судового слідства.

"Обвинувачений Дворніков подав клопотання про відвід всієї судової колегії, тому що йому та ще двом обвинуваченим продовжено утримання під вартою. У клопотанні відмовлено", - додав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту продовжив всім трьом обвинуваченим - Дворнікову, Тетюцькому, Башликову - утримання під вартою без застави ще на два місяці, тобто до 2 листопада. У той же час захист клопотав про міру запобіжного заходу, не пов'язану з позбавленням волі, але отримав відмову.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: суд взяв під варту водія Volkswagen

22 лютого 2015 року в Харкові через вибух під час траурної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченій пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули дві людини, ще дві померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті були затримані троє харків'ян: Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічний термін. Усі троє провини не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-