У Миколаєві дитячі хірурги провели унікальну операцію

У Миколаєві дитячі хірурги провели унікальну операцію

Укрінформ
Хірурги Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні провели унікальну малоінвазивну операцію 17-річній дівчинці завдяки придбаному нещодавно обладнанню вартістю у 6,5 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі Миколаївської ОДА.

"Хірурги Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні провели унікальну операцію 17-річній дівчинці - видалили велику кісту правої нирки, що сягала 5 сантиметрів у діаметрі. Унікальність операції полягає в тому, що до цього ендоскопічна ретроперинатальна хірургія застосовувалася лише для дорослих пацієнтів - проведення такого оперативного втручання потребує ювелірного підходу", - розповів завідувач хірургічним відділенням лікарні Дмитро Чеканов.

Читайте також: Львівські лікарі "з золотими руками" отримали унікальне обладнання

За його словами, пацієнтка поступила до лікарні зі скаргами на гострий біль у животі. Під час проведення ультразвукового дослідження було виявлено велику кісту. Комп'ютерна томографія діагноз підтвердила.

Нагадаємо, проведення цієї малоінвазивної операції стало можливим завдяки сучасному обладнанню - лапароскопічній стійці Karl Storz з набором інструментів вартістю 6,5 млн грн, яка була придбана цього року за кошти обласного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-