Прокуратура просить ще на два місяці залишити за ґратами Зайцеву і Дронова

Прокуратура просить ще на два місяці залишити за ґратами Зайцеву і Дронова

Укрінформ
Лікар-нарколог, яка оглядала Олену Зайцеву - фігурантку справи про ДТП 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова, внаслідок якої загинуло 6 людей, укотре не з'явилася на засідання Київського райсуду.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в суді.

"На засіданні районного суду присутні підозрювані - Зайцева та Геннадій Дронов, їхні захисники, адвокати потерпілих, прокурори. Лікар-нарколог Олена Федірко, яка вже кілька засідань не з'являється до суду, знову відсутня", - зазначили в суді, додавши, що причина неявки невідома.

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області кореспондентові Укрінформу сказали, що не мають інформації щодо неявки Федірко: "Причину буде оголошено тільки на засіданні суду".

Наразі суд вирішує питання щодо продовження запобіжного заходу обом підозрюваним.

Прокуратура просить продовжити термін тримання Зайцевої і Дронова під вартою без застави ще на 60 діб.

Водночас адвокат Дронова попросив суд змінити його клієнту запобіжний захід на домашній арешт із носінням електронного браслета, бо "ризики прокуратури необгрунтовані". Дронов теж просить про це, посилаючись на хворобу 81-річної матері.

Більш м'який запобіжний захід просять для своєї підзахисної і три адвокати Зайцевої, посилаючись на її хворобу та необхідність лікуватись у лікарні.

Суддя пішов до нарадчої кімнати. Рішення оголосять пізніше.

Читайте також: У суді заявили, що "нарколог Зайцевої" втекла на окуповану територію

Як повідомляв Укрінформ, клопотання про встановлення місцеперебування фахівця наркоцентру Федірко, яка брала аналізи в обвинуваченої Зайцевої відразу після аварії, до суду подав адвокат обвинуваченого Геннадія Дронова Сергій Перепелиця.

7 серпня Київський райсуд Харкова його задовольнив.

Фахівець наркоцентру Федірко звільнилася з роботи за власним бажанням. 

11 вересня Федірко знову не з'явилася до суду. Поліція отримала інформацію, що вона виїхала на неконтрольовану частину Донбасу.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумській та вул. Мечникова Volkswagen Touareg. за кермом якої був Геннадій Дронов, на перехресті зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Олена Зайцева). Від удару Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинуло на місці і ще одна померла в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-