Голова Підгірців присягається, що мешканці сміттєвий полігон не блокують

Голова Підгірців присягається, що мешканці сміттєвий полігон не блокують

Укрінформ
Громада села Підгірці під Києвом стоїть на тому, що рішення Київради про закриття з 1 жовтня полігону твердих побутових відходів має бути виконане, але місцеві жителі не беруть участь у блокуванні звалища, яке розпочали 14 вересня невідомі особи.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив сільський голова Сергій Кравченко, коментуючи ситуацію, що склалася в Підгірцях.

"Полігон блокується невідомими особами, не жителями місцевих громад. Наші жителі дане блокування не підтримують, бо не знають мети блокування. Та й жителів Підгірців на дане блокування не запрошували її організатори", - додав Кравченко.

Водночас він наголосив, що рішення Київради про закриття з 1 жовтня полігону твердих побутових відходів має бути виконане.

"Рішення Київради, згідно з яким полігон має бути закрито 1 жовтня, ніхто не скасовував, і ми стоїмо на тому, щоб воно було виконане", - сказав сільський голова.

Читайте також: Блокувальники сміттєвого полігону на Київщині можуть отримати до 10 років

Він також повідомив, що правоохоронні органи поінформовані про ситуацію в Підгірцях, оскільки відповідну заяву правоохоронці отримали від ПрАТ "Київспецтранс", яке опікується полігоном.

"У поліцію звертались представники ПрАТ "Київспецтранс". Полігон не є об'єктом Підгірцівської сільської ради", - зазначив Кравченко.

Як повідомлялось, із 14 вересня полігон твердих побутових відходів №5 у селі Підгірці заблокований невідомими особами.

За фактом блокування роботи полігону твердих побутових відходів №5 у селі Підгірці поліція відкрила кримінальне провадження.

У жовтні 2016 року Київрада ухвалила рішення «Про вирішення проблемних питань, пов'язаних з експлуатацією полігону твердих побутових відходів №5 у с. Підгірці Обухівського району Київської області», відповідно до якого об'єкт має бути закритий з 1 жовтня 2018 року.

На сьогодні полігон в Підгірцях приймає до 40% столичного сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-