"Безпечне місто": Кропивницький облаштовують камерами, що розпізнають обличчя

Укрінформ
На території міста Кропивницького встановлюють відеокамери, що розпізнають обличчя та фіксують номерні знаки в русі автомобіля до 160 км за годину.

Про це під час прес-конференції розповів начальник відділу з питань запобігання корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами міської ради міста Кропивницького Олександр Шишко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до “Міської програми профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто” на 2017-2020 роки, на території Кропивницького планується встановити 75 відеокамер. На теперішній час у тестовому режимі працює 18 камер. Місця їх дислокації були запропоновані правоохоронними органами. Тестуються усі види камер: оглядові, з розпізнаванням та ідентифікацією обличчя людини та камери з розпізнаванням номерного знаку автомобіля на швидкості 160 км/год», - підкреслив Шишко.

Посадовець зазначив, що встановлювали камери в найбільш неспокійних місцях, де найчастіше відбуваються злочини. Навіть після встановлення 75 пристроїв, місто, на думку Шишка, потребує ще 200 штук.

Читайте також: У Кропивницькому приготували 264-кілограмовий вишневий пиріг

«Уже сьогодні бачимо, що є потреба в збільшенні кількості цих камер, і ми над цим працюємо. Для повної потреби необхідно близко 200 штук, загальна вартість яких становитиме близько 20 мільйонів», - уточнив посадовець.

Він також додав, що система є власністю міської ради. Підключитися до неї можуть також власники кафе, підприємств та інші. До системи підключать і камери спостереження, які встановлені в нових автобусах. Зображення з деяких пристроїв кропивничани матимуть можливість переглядати онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-