Полтавські депутати відправили у відставку всіх заступників мера

Полтавські депутати відправили у відставку всіх заступників мера

Укрінформ
У Полтаві на засіданні позачергової сесії міської ради більшість депутатів проголосувала за звільнення заступників мера Олександра Мамая.

Про це повідомляє місцеве видання "Полтавщина".

"Під час сьогоднішнього засідання позачергової 17-ї сесії Полтавської міської ради 23 депутати підтримали рішення про звільнення усіх заступників міського голови Полтави. Цих голосів стало достатньо для затвердження рішення, тому що на сесії були присутні 28 депутатів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у виданні, 24 травня було звільнено першого заступника Мамая - Михайла Шевченка, а 20 липня - заступників з юридичних питань та з питань ЖКГ, Віталія Нікіпелова і Андрія Ляміна.

Сьогодні ж одним рішенням з посад зняли решту: керуючу справами виконавчого комітету Полтавської міськради Наталію Сук, заступника з економічних і соціальних питань Ольгу Борисенко і заступника з питань діяльності і розвитку гуманітарної сфери Світлану Тарашевську.

"Приводом для такого звільнення стало те, що, на думку депутатів, міськраді та виконкому потрібно перезавантаження. Тому після звільнення планується виключити Наталію Сук, Світлану Тарашевську та Ольгу Борисенко зі складу виконкому. Це рішення розглянуть після перерви у засіданні, яке має продовжитися о 15:00", - пише "Полтавщина".

Читайте також: У Полтавській мерії замість засідання – бійка

Видання наводить інформацію від депутата міськради Олександра Шамоти про те, що тепер міський голова має 5 днів на те, аби накласти вето на рішення про звільнення. Якщо він цього не зробить, рішення буде опубліковане і набуде законної сили. Лише після цього можна буде вважати, що у виконкомі не залишилося жодного заступника мера.

Крім того, на цьому ж засіданні мають розглянути питання щодо розпуску виконавчого комітету, обрання нового секретаря, замість звільненої Оксани Деркач, та висловлення недовіри міському голові Олександру Мамаю.

На фото: Ольга Борисенко, Світлана Тарашевська та Наталія Сук (poltava.to)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-