У розвиток Дніпра хочуть залучити $10 мільярдів за 10 років

У розвиток Дніпра хочуть залучити $10 мільярдів за 10 років

Укрінформ
Міський голова Дніпра Борис Філатов планує за 10 років залучити в місто і регіон 10 млрд долл. інвестицій. 

Цю амбітну задачу може бути реалізовано, якщо у Дніпрі запускатимуться такі проекти, як індустріальний парк “INNOVATION FORPOST”, що вже за 3-5 років передбачає залучити близько 200 млн доларів іноземних інвестицій у місто і створити біля 6 тис. робочих місць.

Про це сьогодні на презентації в Укрінформі інвестиційних можливостей індустріального парку “INNOVATION FORPOST” (Дніпро) сказав директор Агентства розвитку Дніпра Володимир Панченко.

“Мер Дніпра Борис Філатов, проектним офісом якого є Агентство розвитку Дніпра, ставить амбіційні задачі про залучення близько 10 млрд доларів в місто і в цілому в регіон протягом 10 років. Ця задача може бути виконана, якщо ми запускатимемо такі проекти, як цей. Цей проект передбачає залучити близько 200 млн доларів іноземних інвестицій у місто і створити близько 6 тис. робочих місць із офіційною зарплатою від 15 тис. грн”, - сказав Панченко. 

Він зауважив, що повне заповнення парку інвестпроектами можливо виконати за 3-5 років, а також додав, що уся робота над цим проектом фінансується міською владою.

Читайте також: У Львові до 2050 року планують перейти на «зелену» енергетику - меморандум

Як інформують організатори, Індустріальний парк “INNOVATION FORPOST” - пріоритетний для Дніпра інвестиційний проект, завдяки якому місто стає центром індустрії 4.0 з конвергентними рішеннями (як, наприклад, Hyperloop - шостий вид транспорту, який поєднує космічні та авіаційні технології, а також залізницю і трубопровідний транспорт, що втілюватиметься у вигляді Центру транспортних інновацій Hype.ua). У складі індустріального парку запроектовані офіси і R&D центри, виставковий комплекс з інноваційним музеєм науки, бізнес-інкубатори, навчальні кампуси, апартаменти і дитячий дошкільний заклад, готель, зелені зони. Загальна площа території - 50 га. Зона індустріального парку, як повідомила керівник цього проекту Олена Іваницька, буде поділена на 35 ділянок, з яких 21 ділянка — це промисловість і 12 — це інновації і освіта.

До розроблення проекту “INNOVATION FORPOST” залучені всесвітньо відомі візіонери, фахівці з ревіталізації промислових центрів у різних країнах - Ден Кінкейд, Ден Андерсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-