У Львові до 2050 року планують перейти на «зелену» енергетику - меморандум

У Львові до 2050 року планують перейти на «зелену» енергетику - меморандум

Укрінформ
Львів бере зобов’язання щодо поступового, але цілковитого переведення міської енергосистеми на відновлювані джерела енергії. 

Відповідний меморандум у четвер, 13 вересня, під час IV Міжнародного Екофоруму «Вода та Енергія» підписали міський голова Андрій Садовий та регіональний координатор у регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії міжнародної організації «350.org» Світлана Романко, повідомляє прес-центр Львівської міської ради.

«Мета, яку ми перед собою поставили, - дуже амбітна: перейти до 2050 року на відновлювані джерела енергії. Це означає і максимальну підтримку електротранспорту, і максимальні інвестиції в очисні споруди та новітні технології, які дадуть можливість використовувати не нафту чи газ, а енергію сонця і вітру. Це ціль, яку ставлять перед собою найуспішніші міста і країни світу», - наголосив Садовий.

Як зазначила регіональна координатор міжнародної кліматичної організації «350.org», саме використання нафти і газу спричиняє надмірні викиди СО2 в атмосферу, у результаті підсилюючи парниковий ефект та кліматичні аномалії. Відтак, кожен підписаний меморандум - це важливий крок у розбудові спроможності міст працювати над переходом на чисту відновлювану енергію та боротись із залежністю від викопного палива.

“Львів - це перше місто-мільйонник в Україні та настільки потужний історичний і культурний центр, який доєднується до підписання цієї угоди”, - сказала  Романко.  

Раніше до ініціативи долучились менші міста України - Житомир, Кам'янець-Подільський та Чортків.

Читайте також: Програму "теплих кредитів" можуть поширити на бізнес

У свою чергу начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛМКП „Львівводоканал“, менеджер проекту IV Міжнародного Екофоруму „Вода та Енергія“ Уляна Горбата наголосила: «Місто максимально бере приклад з успішних практик європейських міст і рухається шляхом енергоощадності. Такий меморандум - це задекларований намір міста робити максимальну кількість заходів, аби зрештою повністю перейти на відновлювані джерела енергії енергоощадності».

IV Міжнародний Екофорум «Вода та Енергія» триватиме два дні - 13 та 14 вересня. Очікується, що форум відвідає понад 600 делегатів з 75 міст та містечок України. Будуть представлені 88 компаній, які працюють в галузі водного ринку. До форуму доєдналося 19 наукових закладів, очікується потужна наукова дискусія з професорами Харкова, Києва, Рівного, Одеси та Львова.

У межах форуму триватиме виставка інноваційних технологій «Water Pro», у якій залучені підприємства та компанії-виробники європейського обладнання та технологій для очищення природних і стічних вод, переробки та сортування відходів з Німеччини, Данії, Норвегії, Литви, Словенії, Італії, Чехії, Польщі.

Міжнародний екофорум відбувається уже вчетверте у Львові. Офіційними  партнерами форуму є  Міністерство екології та природних ресурсів України,  Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Львівська міська рада та  Львівська обласна державна адміністрація.

Фото: сайт Львівської міськради 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-