У поліції назвали статтю, за якою затримали екс-командира

У поліції назвали статтю, за якою затримали екс-командира "Східного корпусу"

Укрінформ
Екс-командир роти поліції "Східний корпус" Олег Ширяєв, причетний до захоплення приватного елеватора в селі Занки, затриманий за статтею 208 КПК.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у відділі комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

"Ширяєв, доставлений напередодні в ГУ Нацполіції у Харківській області, після допиту затриманий за статтею 208 КПК України", - зазначили у відділі. При цьому не пояснили, чи пред'явлено Ширяєву підозру у скоєнні злочину.

Читайте також: Захоплення елеватора: прокуратура оголосила підозру 22 учасникам конфлікту

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, коментуючи захоплення агрофірми у Зміївському районі Харківської області, сказав, що Ширяєв може бути сьогодні затриманий: "Національна поліція сьогодні, я думаю, проведе необхідні слідчі дії. Пред'явить підозру і затримає того, хто в минулому очолював роту "Східний корпус" - пана Ширяєва".

За словами Авакова, у силовому протистоянні у Занках брали участь колишні учасники АТО.

Вдень 11 вересня група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора, де зіткнулася з жителями райцентру. Під час бійки, в якій взяли участь кілька десятків осіб, було помічено травматичну зброю і газовий балончик. Постраждали сім осіб, у тому числі співробітник районної поліції. Додаткові сили поліції, що прибули на місце, запобігли розвитку конфлікту. Спецназ затримав 25 осіб за ст. 208 КПК України.

Почато досудове розслідування за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-