Захоплення елеватора: прокуратура оголосила підозру 22 учасникам конфлікту

Захоплення елеватора: прокуратура оголосила підозру 22 учасникам конфлікту

Укрінформ
Зміївський відділ Чугуївської місцевої прокуратури затвердив підозри 22 учасникам конфлікту навколо елеватора у с.Занки Харківської області.

Про це кореспонденту Укрінформу розказав керівник місцевої прокуратури Ярослав Мишков.

"Затверджено підозри усім 22 учасникам конфлікту в селищі Занки, яких затримано в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні", - зазначив прокурор.

Він уточнив, що повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї)

За його словами, під час конфлікту травми зазнав працівник поліції. З тілесними ушкодженнями до медичних закладів звернулися 7 потерпілих унаслідок конфлікту, у т.ч. з вогнепальними пораненнями. Один з потерпілих перебуває на стаціонарному лікуванні, іншим допомога надана амбулаторно.

"Сутичкам передувало проникнення на територію підприємства невстановлених осіб. Вони надали документи щодо передачі фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Однак, за словами існуючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не вчиняв. У зв’язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення і використання документів, печаток чи штампів) та ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства)", - додав прокурор.

Читайте також: Поліція затримала екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва

За його словами, окрім того, розпочато розслідування за фактом спричинення тілесних ушкоджень працівнику правоохоронних органів (ч 2 ст. 345 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня біля елеватора, розташованого неподалік залізничної станції "Занки", стався конфлікт зі стріляниною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-