Врятувати набережну: мер Ужгорода зустрівся з активістами, але діалогу не вийшло

Врятувати набережну: мер Ужгорода зустрівся з активістами, але діалогу не вийшло

Фото
Укрінформ
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв зустрівся з активістами, що виступають проти капітального ремонту в набережної Незалежності, побоюючись, що старі липи на набережній можуть не пережити заміни бруківки. Але діалогу не вийшло.

Про це повідомляють в Ужгородській міськраді.

"З ініціативи міського голови Богдана Андріїва в Ужгородській міській раді сьогодні відбулася чергова зустріч щодо капітального ремонту набережної Незалежності... Також він (міський голова - ред.) запропонував дати можливість підряднику викласти 10-20 метрів нової бруківки, а згодом за позитивних відгуків — продовжити ремонт", - йдеться в повідомленні.

Також Андріїв запропонував офіційно долучити до громадського контролю робіт, які проводитимуться на набережній, на всіх без винятку етапах, когось від громадськості, фахівців-біологів, істориків.

Як повідомляється, обговорення ремонту набережної зібрало у великому залі міської ради представників громади, керівництво міста, депутатів – Верховної Ради, Закарпатської обласної та Ужгородської міської рад, попередніх керівників Ужгорода, журналістів, архітекторів, митців, керівника фірми-підрядника, яка виграла тендер на проведення робіт тощо.

Читайте також: В Ужгороді активісти вимагають відкласти ремонт Набережної

На зустрічі Андріїв запевнив, що проект капітального ремонту пройшов державну експертизу, усі необхідні процедури дотримані.

Однак, як повідомляють в мерії, діалогу з громадськістю не вийшло, оскільки її представники демонстративно покинули залу.

У мерії відтак заявляють, що матимуть повне моральне право, вичерпавши всі можливості налагодити змістовний діалог, проводити роботи на набережній Незалежності.

Як повідомляв Укрінформ, в Ужгороді вже два тижні триває скандал із капітальним ремонтом Набережної. Активісти проти того, аби викладати тротуар гранітною плиткою — це може зашкодити унікальній липовій алеї, яка є родзинкою Ужгорода. Громада вимагає від мера провести незалежне експертне вивчення такого капремонту, а тоді вже починати роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-