На Чернігівщині викрили адміністратора антиукраїнських спільнот

На Чернігівщині викрили адміністратора антиукраїнських спільнот

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині співробітники Служби безпеки України викрили адміністратора антиукраїнських спільнот у соціальних мережах.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що мешканець Прилуцького району створював у соцмережах акаунти, через які адміністрував антиукраїнські групи. Оперативники спецслужби задокументували, що зловмисник розповсюджував матеріали, які містили заклики до зміни меж території України, повалення конституційного ладу та державної влади, пропагував діяльність терористичних організацій "Л/ДНР", поширював інформацію, що дискредитує Збройні сили України", - йдеться у повідомленні.

Адміністратора антиукраїнських спільнот розсекретили на Чернігівщині

Під час проведення санкціонованих слідчих дій за місцем проживання адміністратора співробітники СБУ виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами здійснення антиукраїнської діяльності.

Читайте також: СБУ "накрила" хакерів, які викрадали гроші з банківських рахунків

Дії зловмисника кваліфіковані за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. У рамках відкритого кримінального провадження проводиться перевірка стосовно зв'язків пропагандиста з російськими спецслужбами та бойовиками незаконних збройних формувань ОРДЛО.

Вирішується питання про оголошення зловмиснику підозри у скоєнні зазначеного злочину.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-