На кордоні з РФ затримали групу, що намагался блокувати роботу прикордонників

На кордоні з РФ затримали групу, що намагался блокувати роботу прикордонників

Укрінформ
Група цивільних осіб в пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, намагалася блокувати роботу прикордонників.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

«За декілька годин до цього в пункту пропуску на виїзд з України прибули 2 автомобілі Volkswagen польської реєстрації під керуванням громадян України. Пройшовши всі види контролю, вже на виїзді з пункту пропуску, водії автівок вирішили самостійно змінити смугу руху та прослідувати в зворотному напрямку, чим порушили режим в пункті пропуску», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, громадянам роз'яснили порядок перетину кордону, проте чоловіки почали поводитися агресивно, не виконували вимоги прикордонників. Через це їх затримали в адміністративному порядку для складання процесуальних документів за ст.ст. 202 та 185-10 КУпАП.

Після цього в пункт пропуску прибули декілька десятків цивільних осіб, які вимагали, щоб їм надали можливість зустрітися із затриманими, спробували потрапити в службові приміщення та блокувати роботу прикордонників. "При цьому під час такої провокаційної акції здійснювалась несанкціонована відеозйомка з метою дискредитації прикордонників і, як попередньо встановлено, вона планувалась з залученням колишніх співробітників прикордонного загону", - наголошуюьт у ДПСУ.

Читайте також: Через навчання РФ "Восток-2018" можливі затримки авіарейсів на Кіпрі

Про цей факт повідомлено представників поліції. Після бесіди та роз'яснення ситуації частина громадян залишила пункт пропуску, решту передано представникам поліції.

За даним фактом до правоохоронних органів направлено повідомлення про вчинення правопорушення за ст. 342 ККУ (опір представнику правоохоронного органу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-