Потреби в евакуації населення з Херсонщини немає - МінТОТ

Потреби в евакуації населення з Херсонщини немає - МінТОТ

Укрінформ
У МінТОТ кажуть, що необхідності в евакуації населення з близьких до адмінмежі з Кримом районів Херсонщини через шкідливі викиди на заводі "Титан" немає, оскільки випадків отруєння в області не виявлено.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Twitter. 

"За даними Департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА випадків хімічного отруєння серед населення не зафіксовано. Немає потреби в евакуації населення", - сказано в дописі.

Разом з тим, МінТОТ повідомляє, що "з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей приблизно 2000 осіб відправлять до Скадовська"

Зазначається, що діти навчатимуться в школі і відпочиватимуть з батьками та супроводжуючими педагогами.

За інформацією, 7 вересня відправили до Скадовська 200 осіб, в сьогодні, 8 вересня, ще 500 осіб.

Як повідомлялося, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч проти 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також були зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту. Дітей з небезпечних місць евакуйовано.

Читайте також: Викид на "Титані": МЗС звернеться до міжнародної Організації із заборони хімзброї

На 12-й день екологічної катастрофи окупаційна "влада" Криму припинила на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" та "Чаплинка" на адміністративній межі з окупованим Кримом тимчасово призупинили свою роботу у зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією, проте КПВВ "Чонгар" працює у штатному режимі.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через тренування російських військових, внаслідок чого були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-