У прифронтовій Луганщині у спортивних гуртках займаються 8 тисяч дітей

У прифронтовій Луганщині у спортивних гуртках займаються 8 тисяч дітей

Укрінформ
У прифронтовій Луганщині 8 тисяч дітей та підлітків займаються у спортивних гуртках, беруть участь у змаганнях.

Про це під час урочистих заходів з нагоди Дня фізичної культури і спорту України сказав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, повідомляє прес-служба обладміністрації.

«Наразі у прифронтовій Луганщині понад 8 тис. юніорів займаються у спортивних гуртках та беруть активну участь у змаганнях. Переконаний, що разом ми зможемо збільшити кількість активної та здорової молоді», - зазначив Гарбуз.

Очільник області вручив нагороди найуспішнішим тренерам Луганщини. Так, Указом Президента України Петра Порошенка від 23.08.2018 №241/2018 тренеру з велоспорту, ветерану спорту Леоніду Сіренку присвоєно звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України» за вагомий особистий внесок в розвиток велоспорту у місті Рубіжне Луганської області, багаторічну тренерську роботу та за підготовку членів збірної команди України.

За підготовку спортсменів високого класу наказом Міністерства молоді та спорту України від 02.11.2017 № 4608 присвоєно Олександру Дорошенку директору ДЮСШ №1 Рубіжанської міської ради, тренеру-викладачу з карате спортивне звання «Заслужений тренер України».

Гарбуз відзначив обласною нагородою «За розвиток регіону» тренера-викладача Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Олександра Горіна, тренера-викладача КУ «Луганська обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву» Сергія Корсуня, тренера-викладача КЗ «Луганська обласна дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів» Рімму Старостіну, старшого інструктора-методиста Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Петра Харинського.

Читайте також: Тренери "Реала" проведуть в Одесі майстер-класи для юних футболістів

В обладміністрації зазначили, що за роки Незалежності українські спортсмени завоювали 124 нагороди Олімпійських ігор. З них 18 медалей - на рахунку луганчан: Григорія Місютіна, Ольги та Віктора Бризгіних, Олександра Світличного, Давіда Солдадзе, Ігоря Коробчинського, Ірини Янович, Вікторії Терещук, Андрія Сердінова, Вячеслава Глазкова та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-