На Вінниччині сільську молодь навчать бізнесу за гроші ЄС

На Вінниччині сільську молодь навчать бізнесу за гроші ЄС

Укрінформ
На Вінниччині у вересні в стартує проект JOURNEY, направлений на зниження безробіття та сприяння розвитку підприємницького потенціалу сільської молоді. 

Проект діятиме упродовж двох років і фінансуватиметься за кошти ЄС, повідомляє управління аналітично-інформаційної роботи Вінницької облради.

«Проект JOURNEY – це спільний проект Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, Вінницької обласної Агенції регіонального розвитку та організацій з інших країн-партнерів. JOURNEY пропонує інноваційний підхід у сфері розвитку підприємницького потенціалу серед сільської молоді вищезазначених країн-партнерів, які беруть участь у проекті. Сільська молодь має набагато менше можливостей для самореалізації та зайнятості в сільській місцевості, тому метою проекту є надання методів та інструментів для підвищення рівня знань молоді, перейняття досвіду з країн Європейського Союзу. Окрім того, планується створення Клубу молодих підприємців, який співпрацюватиме з владою та менторами, й допоможе збільшити кількість залучених учасників із сільських територій після завершення проекту», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, проект JOURNEY реалізується у межах грантової Програми Європейського Союзу Еразмус+. Він розпочинається вже у вересні та триватиме два роки. Загальний бюджет проекту складає 150 тисяч євро.

Вінничани реалізовуватимуть його у партнерстві з громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування і виконавчої влади з Польщі, Італії, Азербайджану, Франції та Грузії. А безпосередніми його учасниками стане сільська молодь з України, Грузії, Азейбарджану. Проект направлений на зниження безробіття та сприяння розвитку підприємницького потенціалу сільської молоді в країнах Східного партнерства.

Важливими інноваційними та практичними підходами до перейняття досвіду у сфері молодіжного підприємництва стануть тренінги для менторів та молодіжні обміни для підприємців-початківців, які поїдуть до Італії та Польщі. Загалом 21 ментор, серед яких семеро вінничан, набудуть навиків, що необхідні для підтримки сільської молоді та молодих підприємців.

Читайте також: Експерти ЦРМС з фінансів обмінялися досвідом на тренінгу з планування бюджетів

Окрім того, ці молоді люди зможуть ознайомитися з молодіжними ініціативами італійської та польської сільської молоді, прикладами успішного молодіжного підприємництва, соціального підприємництва, програм підтримки молоді в країнах Європейського Союзу та обмінятись досвідом зі своїми однолітками, завдяки залученню місцевої молоді. Це матиме великий практичний ефект і розширить спектр знайомств та партнерських стосунків між молодими людьми, які живуть у подібних умовах.

Участь у проекті зможуть взяти молоді люди з сільської місцевості віком від 18 до 30 років, які хочуть займатися підприємництвом, володіють англійською мовою та мають доступ до Інтернету. Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-