На Вінниччині перерозподілені дорожні кошти підуть на ремонт міжнародних трас

На Вінниччині перерозподілені дорожні кошти підуть на ремонт міжнародних трас

Укрінформ
На Вінниччині додаткові 231 млн грн, які за рішенням уряду про перерозподіл коштів виділять області, спрямують на ремонт міжнародних трас.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук.

«У поточному році Вінницькій області на поточний середній ремонт автомобільних доріг державного значення було виділено рекордну суму 1,6 млрд грн. Завдяки вчасно проведеним тендерним процедурам сезон масштабних робіт на Вінниччині розпочався ще у квітні місяці, а станом на вересень 90% робіт по відновленню дорожнього покриття вже завершено. Відтак, Служба автомобільних доріг у Вінницькій області направила запит про виділення додаткових коштів на ремонт ще понад 13 км міжнародних доріг. Тепер очікуємо надходження 231 млн грн, згаданих в урядовому рішення про перерозподіл коштів», - повідомив Корольчук.

За його словами, ці кошти вінницькі дорожники спрямують на ремонт ділянок міжнародної траси М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, що входить до маршруту Go Highway.

Окрім того, вінницькі дорожники зверталися про збільшення обсягів фінансування ремонтних робіт на міжнародній трасі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський в обсязі 123 млн грн, з яких 77,7 млн грн вже виділено відповідно до постанови Кабміну №704 від 26 липня.

Загалом, у 2018 році на поточний середній ремонт автомобільних доріг державного значення Вінницькій області було виділено 1,6 млрд грн на відновлення 72,2 км покриття. З них 1,2 млрд грн -   на ремонт автомобільної дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, що входить до маршруту Go Highway, та 408 млн грн на ремонт мосту та автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

Читайте також: У Миколаєві просять Укравтодор повернути майже 100 мільйонів на ремонт доріг

Як повідомляв Укрінформ, з метою раціонального використання бюджетних коштів у сезон будівництва доріг уряд прийняв рішення внести зміни до переліку об’єктів капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення та обсягів бюджетних коштів у рамках окремих бюджетних програм, які реалізуються у 2018 році. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Кабіміну 5 вересня.

Так, за результатами 7 місяців роботи урядом прийнято рішення щодо перерозподілу коштів, передбачених окремими бюджетними програмами. Перерозподіл буде здійснюватися з об’єктів, де за результатами проведених тендерних процедур виникла економія коштів. Ці кошти будуть перерозподілені на інші об’єкти, що потребують додаткового фінансування.

Також з переліків виключено об’єкти, які не забезпечені проектною документацією та не готові до реалізації.

У рамках програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» зменшено видатки Волинській області на 3,87 млн грн; Житомирській - на 61,4 млн грн; Івано-Франківській - на 47,97 млн грн; Київській - на 28,37 млн грн; Миколаївській - на 98,61 млн грн; Чернівецькій - на 67,81 млн грн.

Натомість збільшено видатки Вінницькій області на 231,92 млн грн; Черкаській області на 99,79 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-