Луганщина на 80% готова до зими

Луганщина на 80% готова до зими

Укрінформ
На Луганщині підготовлені до зими майже три чверті будинків і 83,5% об'єктів соціальної сфери. Загалом готовність області до зими складає близько 80%.

Про це йшлося сьогодні на засіданні обласного штабу з підготовки до опалювального сезону, повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"За плановими показниками Мінрегіону, готовність Луганщини до зими складає близько 80 %... За останній місяць на територіях більш активно проведено роботи, пов’язані з житлового фонду – майже 75% з 3516 будинків до зими вже готові... На 83,5 % готові до опалювального періоду соціальні об’єкти Луганщини. Майже завершили роботи за цим напрямом у Сєвєродонецьку, Старобільському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах", - йдеться у повідомленні.

Про це та інше на засіданні доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай.

За його словами, загальний відсоток підготовки котелень на сьогодні становить 77,3%. Щодо теплових мереж, то з 427 км закінчені роботи на понад 200 км. Підготовлено майже 80% об’єктів та мереж водопровідно-каналізаційного господарства.

Вузли обліку природного газу встановлені на 94,5 % об’єктах централізованого теплопостачання та котельнях соціальної сфери.

Читайте також: На Сумщині для підготовки доріг до зими потрібно не менше 16 мільярдів

Проте по житловому фонду аналогічні показники нижчі. Приладами обліку слід обладнати 2964 будинки, що підключені до централізованої системи водопостачання. Згідно із законодавством, вирішити це питання слід до кінця липня 2019 року.

Прибори обліку теплової енергії у Лисичанську не встановлені на 94 % будинків, у Сєверодонецьку – на 58,7 %, у Щасті – 61,8 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-