Обвинувачений у вбивстві інспектора одеського СІЗО назвав замовника злочину

Обвинувачений у вбивстві інспектора одеського СІЗО назвав замовника злочину

Укрінформ
Василь Чемериз, 39-річний підсудний, якому інкримінують жорстоке вбивство молодшого інспектора Одеського СІЗО Олени Порошенко, назвав на засіданні Малиновського райсуду посадовця-замовника тяжкого злочину.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не один іду по справі. Просто з мене зробили цапа-відбувайла. Є ще люди, які займають посади... й отримали звання. Не хочу, щоб мене упакували, а вони чистенькі ходили. Поки не візьмуть під варту головного замовника, який замовив співробітницю. Старший оперуповноважений першого корпусу Олександр... як працював, так і працює", - сказав підсудний.

Чемериз стверджує, що прокуратура нібито "кришує Одеське СІЗО".

Арештант також звернувся з клопотанням про відвід головуючого судді Олексія Старикова, усіх суддів Малиновського райсуду Одеси та прокурора Юрія Примаченка. Однак суд відхилив клопотання обвинуваченого як необгрунтоване.

Як повідомлялося, 4 вересня підсудний Чемериз відмовився відповідати на запитання учасників судового засідання, пославшись на різке погіршення стану здоров'я через те, що нібито напередодні "проковтнув леза". А раніше, на засіданні суду 12 березня, арештант зізнався у вбивстві та розчленуванні тіла молодшого інспектора СІЗО, стверджуючи при цьому, що вчинив злочин через погрози з боку іншого арештанта та співробітника пенітенціарного закладу.

"Мені дзвонили по телефону і говорили, що робити. А якби я це не зробив, мене знайшли б убитим на свинарнику або повішеним", - сказав Чемериз.

За словами підсудного, робилося це нібито для того, щоб "скинути з посади начальника СІЗО". Однак рецидивіст у березні не назвав жодного з імен тих, хто нібито погрожував йому і змусив скоїти злочин.

Читайте також: Вбивця інспектора Одеського СІЗО: Мені дзвонили і говорили, що робити

Варто зазначити, що Чемериза визнано осудним на підставі висновку стаціонарної психолого-психіатричної експертизи: обвинувачений на момент вчинення злочину усвідомлював, що коїть і може постати перед судом.

Рецидивіста звинувачують у скоєнні 17 серпня 2017 року злочину за ознаками ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Також притягнуто до відповідальності за проявлене недбальство на службі екс-керівника Одеського СІЗО, що призвело до загибелі молодшого інспектора пенітенціарної установи. За даними слідчих, керівник СІЗО безвідповідально ставився до своїх обов'язків. Зокрема, дозволив на подвір'ї без контролю працювати з ножами і сокирами арештанту, який відбував покарання за вбивство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-