На Луганщині понад 300 перших класів вчаться українською

На Луганщині понад 300 перших класів вчаться українською

Укрінформ
У школах Луганщини цьогоріч працює 301 перший клас з навчанням українською мовою, і лише 25 - російською.

Про це йшлося на апаратній нараді в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

"З 1 вересня в школах області навчаються 5972 першокласники. Загалом відкрито 301 перший клас з українською та 25 – з російською мовою навчання (серед них 11 класів у Лисичанську та 13 у Сєвєродонецьку)", - йдеться у повідомленні.

Директор департаменту освіти і науки обладміністрації Юрій Стецюк також поінформував, що область отримала 68 754 примірники підручників для учнів 5-х класів, що складає 75% від потреби.

Цьогоріч в область надійшло 14 млн 191,9 тис. грн освітньої субвенції для придбання засобів навчання та навчального обладнання, визначених розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Зокрема, 2 млн 204,4 тис. грн розподілено на придбання персональних комп’ютерів/ноутбуків та техніки для друкування, копіювання, сканування та ламінування з витратними матеріалами для початкової школи. Стецюк відзначив, що ці кошти розподілені за кількістю шкіл, які мають перші класи.

2 млн 20 тис. грн спрямовано на придбання обладнання для кабінетів української мови в закладах загальної середньої освіти з навчанням мовами національних меншин. В області функціонує 21 школа з російською мовою навчання - в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Біловодському, Новоайдарському, Попаснянському, Старобільському та Троїцькому районах.

Читайте також: У Вугледарі на Донеччині відкрили опорну школу

Також область отримала 15 млн 157,6 тис. грн освітньої субвенції для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти за програмою «Нова українська школа». З них 40 % гривень пішло на закупівлю дидактичних матеріалів для перших класів, ще 40% – на закупівлю сучасних меблів для першого класу, 20% – на закупівлю комп’ютерного обладнання.

Стецюк повідомив, що державне фінансування надавалось місцевим органам самоврядування на засадах співфінансування: 70/30 – для шкіл в містах обласного значення, 90/10 – для шкіл в районах та ОТГ, 95/5 – для шкіл на лінії розмежування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-