У Кривому Розі стався витік хлору, під загрозою забруднення - майже 100 гектарів

У Кривому Розі стався витік хлору, під загрозою забруднення - майже 100 гектарів

Відео
Укрінформ
У Кривому Розі під час переливання рідкого хлору в транспортировочну ємність не витримав ущільнювач, що спричинило витік 25-30 кг хлору, в результаті оператора госпіталізовано з підозрою на отруєння парами хлору.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

«3 вересня о 8:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про витік хлору на території складу хлору по вул. Нікопольське шосе в Довгинцівському районі міста Кривий Ріг. При переливанні рідкого хлору з танку ємністю 96 кубічних метрів в транспортировочну ємність об'ємом 0,8 кубічних метрів на засувці між танком та ємністю не витримав ущільнювач, що спричинило витік 25-30 кг хлору. Утворилася хмара газоподібного хлору об'ємом приблизно 3 кубічні метри, яка розповсюдилася на площі 100 кв. метрів», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Полтавщині загасили торфовище, яке палало три доби

До ліквідації події залучено рятувальників 26 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС області та Криворізького гірничорятувального загону, які ліквідували виток та осадили хмару небезпечної хімічної речовини.

Станом на 8:55 витік хлору локалізовано, о 9:05 ліквідовано.

Фото: ДСНС

Зазначається, що о 10:20 до ЦРЛ Криворізького р-ну бригадою ШМД було доставлено оператора  хлорних установок, жінку 1964 року народження, з підозрою на отруєння парами хлору.

Від Служби порятунку на місці події залучено 20 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки.

За результатами аварійного прогнозування зона можливого хімічного забруднення складає приблизно 0,906 кв. км, глибина зони можливого хімічного забрудненого складає приблизно 0,38 км, площа зони прогнозованого хімічного забруднення приблизно 0,226 км2. Населені пункти в зону можливого хімічного забруднення не потрапляють.

До найближчого населеного пункту смт. Радушне 5 км на південь. Вітер північно-східний 0,5-1 м/с.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-