У Вінниці відкрився науково-технічний ліцей для обдарованої молоді

У Вінниці відкрився науково-технічний ліцей для обдарованої молоді

Фото
Укрінформ
У Вінниці в суботу відкрився новий навчальний заклад – "Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді" для дітей з районів області.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

"Сьогодні у м Вінниці відкрився новий навчальний заклад – "Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді", який працюватиме в рамках реалізації тристоронньої угоди між Вінницьким національним технічним університетом, Вінницькою обласною державною адміністрацією та Департаментом освіти і науки ОДА. Новий навчальний заклад відкрито на базі Вінницького національного технічного університету, для цього виш виділив для ліцею 1400 м2 площі та надав гуртожитки для учнів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на "Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді", який має статус обласного комунального закладу, покладається завдання підвищити в регіоні рівень математичної та технічної освіти.

Відкриття Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді / Фото: vin.gov.ua

Читайте також: Прем'єр сказав, чому цьогорічний День знань особливий

Щоб потрапити до нового ліцею на навчання, учням 8-10 класів довелося пройти конкурсний відбір. Новий навчальний заклад покликаний надати можливість дітям з районів області поглиблено вивчати математику і зробити їх конкурентними при вступі до профільних вишів. Ліцеїсти перебуватимуть у закладі на повному пансіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-