В Ужгороді жителі заблокували розпочатий мерією ремонт набережної

В Ужгороді жителі заблокували розпочатий мерією ремонт набережної

Фото
Укрінформ
Вранці 31 серпня в Ужгороді на набережній Незалежності офіційно стартував ініційований міськрадою ремонт, втім, невдоволені містяни вийшли на протест і заблокували роботи.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила Ліна Дегтярьова, громадська активістка, одна із лідерів руху #savenabka в Ужгороді.

“Побачивши вранці майстрів, які знімають стару бруківку на набережній — без жодних дозвільних документів, експертиз чи погоджень, ми заблокували їхню роботу. Там були представник забудовника з різноробами, вони розійшлися одразу, як з'явилися активісти. Як тільки я викликала поліцію, одразу зник грейдер, яким тут працювали. Вони зривали плитку і вже встигли пошкодити коріння двом старим липам. Наразі робітників немає, але представник забудовника лишається тут, він чекає, що ми розійдемося. Однак містяни наразі закладають назад зірвану бруківку і не думають розходитися”, - сказала Дегтярьова.

Мешканці Ужгорода заблокували ініційований мерією ремонт набережної/ Фото Сергія Гудака

У міській раді кореспонденту Укрінформу повідомили, що сьогодні за планом дійсно стартували роботи з капітального ремонту набережної, на який Кабмін виділив Ужгороду 22 млн гривень.

Читайте також: У Чернівцях з’являться "екопарковки"

“Проектом капітального ремонту набережної Ужа передбачена заміна старої бруківки, лавок та ліхтарів, разом із цим, липи жодним чином не будуть пошкоджені, усе залишиться як було — із зеленими зонами та у тих розмірах, що й раніше,” - прокоментувала ситуацію Алла Кохан, начальник відділу інформації в Ужгородській міськраді.

Оскільки це капітальний ремонт, коментують у мерії, а не реконструкція, законодавство не передбачає консультації із громадськістю в цьому випадку, відтак, роботи було розпочато за планом, встановленим у міськраді.

Водночас Дегрярьова каже, що згідно чинного законодавства Набережна Незалежності — це пам'ятка містобудування, крім того, сама липова алея вздовж набережної має природоохоронний статус, відтак, дії міськради повинні проходити погодження в профільному департаменті ОДА.

З її слів, ужгородці налаштовані рішуче, аби зберегти набережну і в правовому полі використають для цього всі доступні методи, включно з пікетами та встановленням наметового містечка.

Як повідомляють місцеві ЗМІ в Ужгороді збирають підписи під поданою вчора петицією про призупинення реконструкції Набережної Незалежності. Станом на 31 серпня петицію підписали 281 особа з 250 необхідних для її розгляду в міськраді.

Набережна Незалежності - найстаріша в Ужгороді, це одне з найулюбленіших місць як городян, так і туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-