Чернігівська міськрада витратила на підготовку шкіл і дитсадків 134 мільйони

Чернігівська міськрада витратила на підготовку шкіл і дитсадків 134 мільйони

Фото
Укрінформ
На підготовку шкіл та дитсадків Чернігова до нового навчального року міська рада обласного центру витратила понад 134 мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міськради.

"Загальна сума для приведення шкіл до ладу становить 134,376 млн грн", - зазначається у повідомлені.

Як повідомляється, загалом для освітньої галузі у міському бюджеті передбачено на цей рік понад 127 млн грн. З них на управління освіти - більш ніж 23 млн грн, на поточні і капремонти освітніх закладів, які курує управління капітального будівництва, - близько 104 млн грн. Ці кошти витратили на відновлення приміщень, дахів, санвузлів, систем водопостачання, утеплення, асфальтування територій навчальних закладів, реконструкцію басейну в школі №19 тощо.

Окремо міський бюджет виділив кошти на покриття благодійних внесків у сумі 7,3 млн грн (на 1 млн більше, ніж торік). На дитячі садки гроші пішли з розрахунку 340 грн на одну дитину, на школи - 120 грн на учня. Більша частина (80%) цього фінансування йде на придбання товарів і 20% - на оплату послуг.

Читайте також: Шкільні лінійки не на користь психічному здоров’ю — Супрун

Крім того, майже 3 млн грн - коштів програми комп’ютеризації закладів та установ м. Чернігова на 2018 рік - витрачено на придбання 132 комп’ютерів для 12 комп’ютерних класів та інтерактивного обладнання для шкіл.

Всього у загальноосвітніх навчальних закладах Чернігова в новому навчальному році навчатиметься 28,6 тис. учнів, що на 1 тис. більше минулорічного.

Школи Чернігова готові зустрічати учнів / Фото: Прес-служба Чернігівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-