Тергромади Дніпропетровщини матимуть власні сайти - ОДА

Тергромади Дніпропетровщини матимуть власні сайти - ОДА

Укрінформ
Вже у другій половині вересня в об’єднаних територіальних громадах Дніпропетровщини запрацюють власні сайти. Вони базуватимуться на єдиній регіональній платформі.

Про це стало відомо під час її презентації у Дніпропетровській облдержадміністрації, інформує прес-служба ОДА.

"Кожна громада зможе повноцінно та вчасно інформувати своїх мешканців, інвесторів, бізнесменів, мандрівників чи гостей про важливе для них. Усе – завдяки новим сайтам із зручним та сучасним інтерфейсом. Там же можна анонсувати події, залучати до обговорень людей, публікувати досягнення, ділитися фото, відео і документами", – розповів перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

Повідомляється, що сайти громад базуватимуться на єдиній регіональній платформі. Такий проект – результат співпраці з програмою EGAP та Дніпропетровським регіональним інститутом держуправління Нацакадемії держуправління при Президентові України. Останні допомогли опанувати контент-менеджмент представникам вже 44 громад.

Як сказала спеціаліст апарату виконавчого комітету Новоолександрівської сільської ради Олена Старчеус, той власний сайт,що вже мала ОТГ, був не зручний, застарілий. На новому будуть документи, картографічні матеріали – все, що може стати у нагоді мешканцям.

Читайте також: На Дніпропетровщині вдруге проведуть форум «Ярмарок добросусідства»

Нині громади готуються до офіційних запусків власних сайтів. До 15 вересня вони працюють у тестовому режимі, зазначила начальник управління інформтехнологій та електронного урядування Дніпропетровської ОДА Тетяна Шаповалова.

У Дніпропетровській ОДА відбулася презентація платформи для сайтів об’єднаних громад та вручення сертифікатів тренінгу з електронного урядування для службовців громад. Це перша область України де реалізований проект зі створення сайтів для ОТГ та підготовки адміністраторів веб-сайтів.

На Дніпропетровщині створена 61 об’єднана тергромада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-