На оздоровлення запорізьких дітей цього літа виділили 52 мільйони

На оздоровлення запорізьких дітей цього літа виділили 52 мільйони

Укрінформ
Упродовж літа у здравницях оздоровилися близько 99 тисяч запорізьких дітей. Кошти двох бюджетів на дитячий відпочинок склали майже 52 млн грн.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької облдержадміністрації.

“За кошти обласного бюджету та залучених коштів місцевих бюджетів протягом літа послугами оздоровлення та відпочинку охоплено близько 99 тисяч дітей шкільного віку. Кошти обласного бюджету на оздоровлення та відпочинок складали понад 28 млн грн. У той же час з місцевих бюджетів планові обсяги фінансування оздоровчої кампанії склали 23,6 млн грн. (у 2017 році – 19,7 млн грн.)”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цього року вперше виплачувалися компенсації на придбання путівок дітям, які виховуються в сім’ях, де один із батьків працює у бюджетній установі. Так, з червня по липень для отримання компенсації звернулися 16 осіб, яким загалом буде компенсовано близько 56 тис грн на придбання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Читайте також: На Дніпропетровщині оздоровили понад 5 тисяч дітей учасників АТО

Крім того, у 2018 році в Запорізькій області вперше виділено 300 тис. грн з обласного бюджету на оплату проїзду дітей пільгових категорій, які направляються до дитячих таборів «Молода гвардія» та «Артек». Загалом з початку року до цих закладів направлено 610 дітей.

Під час літньої оздоровчої кампанії в області дітей приймали 32 дитячі табори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-