Голова Одеської ОДА передав Гриневич пропозиції щодо Wi-Fi у школах

Голова Одеської ОДА передав Гриневич пропозиції щодо Wi-Fi у школах

Укрінформ
Очільник Одеської ОДА Максим Степанов передав до Кабміну пакет пропозицій щодо внесення змін до законопроекту "Про повну загальну середню освіту", які забезпечать усі школи країни швидкісним інтернетом та Wi-Fi.

Пакет пропозицій очільник області передав особисто міністру освіти і науки Лілії Гриневич, що перебуває 30 серпня з робочим візитом в Одеській області, повідомляє прес-служба ОДА.

"Переконаний, що доступ до швидкісного інтернету слід закріпити законодавчо для всіх шкіл країни. Аби це не залежало від голови обласної чи районної адміністрацій. Для цього достатньо одного управлінського рішення. І ми підготували свої пропозиції про внесення змін до законопроекту про "Про повну загальну середню освіту". Оскільки проект не потребує великих коштів і неодмінно принесе позитивні результати, я сподіваюся на підтримку з боку уряду", - зазначив Степанов у виступі перед освітянами - учасниками панельної дискусії щодо реформування школи.

За його словами, серед іншого пропонується доповнити статтю 51 проекту закону "Про повну загальну середню освіту" такою частиною: "З метою підвищення рівня інноваційної освітньої діяльності, власники закладів загальної середньої освіти забезпечують на територіях таких закладів високошвидкісний бездротовий публічний доступ до мережі Інтернет".

Степанов додав, що станом на 30 серпня 2018 року майже всі школи Одеської області в регіоні забезпечено високошвидкісним Інтернетом. Йдеться про 99,5% навчальних закладів. Він нагадав, що на початку 2017 року цей показник становив 37%.

Зі свого боку міністр освіти і науки Лілія Гриневич відзначила, що Одеська область демонструє значні успіхи у розвитку освіти.

"Мені страшенно подобається, що програма "Розумний регіон" стала не просто гаслом - тут рухаються в заданому стратегічному напрямку. Зробити Одеський регіон розумним можна через інновації, починаючи з інновацій в освіті", - сказала міністр.

Читайте також: Гриневич пояснила, чому "запізнюються" підручники

Цьогоріч до шкіл України підуть понад 448 тисяч першокласників - на 40 тисяч більше, аніж минулого року, і це теж позитивна новина, додала Гриневич.

Після панельної дискусії з освітянами у Балті, де вчителі і директори шкіл мали змогу висловитись і поставити запитання, очільник відомства у супроводі керівників області відвідала Балтську загальноосвітню школу, де у пілотному режимі впроваджували концепцію Нової української школи.

Зараз Гриневич знайомиться з опорними школами і станом системи освіти у Савранському районі Одеської області.

Фото: oda.odessa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-