Влада Харківщини дала три мільйони на розробку проекту сучасного онкоцентру

Влада Харківщини дала три мільйони на розробку проекту сучасного онкоцентру

Укрінформ
Чергова сесія Харківської облради виділила майже 3 млн грн на розробку проектної документації для будівництва у Харкові нового суперсучасного обласного онкоцентру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з сесійної зали.

Депутати в ході сесії підтримали ініціативу голови Харківської ОДА Юлії Світличної щодо створення нового онкологічного центру в Харкові та внесли необхідні зміни до обласного бюджету: на розробку проектної документації виділено 2,5 млн грн та на передпроектні роботи додано ще 400 тис. грн.

"До цього часу ми займалися передпроектними роботами. Зараз виділено кошти з обласного бюджету на розробку проектної документації. Тендер вже оголошено. Аукціон, на якому оберуть проектувальника, буде проведено 7 вересня", - пояснив журналістам директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

Читайте також: На Харківщині побудують онкоцентр за міжнародними стандартами

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня голова Харківської ОДА Юлія Світлична надала коментар журналістам щодо будівництва нового онкоцентру. Цей суперсучасний онкологічний комплекс будуватимуть на вул. Лісопарковій, 4. Керівником області поставлено завдання: онкоцентр повинен відповідати всім сучасним вимогам - як медичним, так і щодо енергоефективності, інфраструктури, комунікацій тощо. До забезпечення центру сучасним обладнанням планують залучити як кошти бюджетів усіх рівнів, так і спонсорську допомогу.

Планується, що новий онкоцентр розміститься на площі в 25,6 тис. кв. м.

Нині діючий онкоцентр був побудований 80 років тому і вже фізично застарів. Тут працює стаціонар на 500 койок-місць. На диспансерному обліку - більше 77 тис. хворих. В минулому році тут пройшли лікування 18 тис. пацієнтів, зроблено 4 тис. операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-