У Сєвєродонецьку отримали квартири перші учасники державної житлової програми

У Сєвєродонецьку отримали квартири перші учасники державної житлової програми

Фото
Укрінформ
В елітному кварталі Сєвєродонецька "Оберіг" вручили ключі від шести квартир у будинку, спорудженому за участі програм, що реалізуються "Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу сказати, що за останні два роки ми виділили з обласного бюджету 12 мільйонів гривень на житлове будівництво. Я хотів виділити втричі більше, але через минулорічну блокаду (шляхів сполучення, що пов’язували Україну з непідконтрольною територією Донбасу – ред.) ми цього не зробили. Тим не менше наша програма працює, і ми не зупиняємося", - заявив на церемонії голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз.

Перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Іван Парух наголосив, що в плані забезпечення житлом переміщених осіб і учасників АТО Луганщина є в лідерах серед областей України, і в цьому насамперед заслуга Луганської облдержадміністрації.

"Якби ми не бачили, що тут активно почали впроваджувати ці програми, можливо, ми не так би почали вкладатися сюди своїми ресурсами. Нехай це і мінімальний результат, але він є показовий", - наголосив Парух.

У Сєвєродонецьку отримали квартири перші учасники державної житлової програми / Фото: Михайло Бублик, Укрінформ

Судячи з інформації, наданої службами ОДА, за рахунок коштів обласного бюджету квартиру в даному будинку отримала одна сім’я. Сума кредитних коштів, отриманих позичальником Антоніною Пономаренко, склала 512,6 тис. грн; сім’я ж вклала 85,6 тис. грн. Пономаренко наразі працює помічником судді Сєвєродонецького міського суду.

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, чому цьогоріч ввели в експлуатацію на 30% житла менше

Решта п’ять новоселів отримали на придбання житла державні кошти за програмою "Доступне житло" в сумі більше 1,3 млн. грн. Вкладені власні кошти склали більше 1,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-