Нацрада назвала переможців на 17 FM-частот на Харківщині

Нацрада назвала переможців на 17 FM-частот на Харківщині

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на 17 вільних FM-частот для розвитку місцевого мовлення у Харківській області.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Найбільше ліцензій отримали комунальне підприємство Балаклійської районної ради «ТРК «Оріана» та ТОВ «ТРК «Слобожанське ФМ". Так, "Оріана" мовитиме на частоті на 90,5 МГц у місті Балаклія, на 91,0 МГц у селі Вишнева, на 92,5 МГц у селищі Донець, на 90,6 МГц у селі Завгороднє, на 99,9 МГц у селищі П’ятигірське та на 87,8 МГц у селищі Савинці. Радіостанція "Слобожанське ФМ" виходитиме на частоті 104,9 МГц у Балаклії, на 103,4 МГц у місті Барвінкове, на 90,8 МГц у місті Зміїв, на 89,7 МГц в Ізюмі та на 100,1 МГц у селі Плоське.

Окрім того, Нацрада видасть ліцензії на мовлення з використанням частоти 99,3 МГц у селі Байрак ТОВ «Дані – Телоцентр» («Дані»), на 107,5 МГц у селищі Близнюки – Близнюківське районне спеціалізоване комунальне підприємство «Господар», на 90,2 МГц у місті Вовчанськ - комунальній установі «Редакція Вовчанського районного радіомовлення», на 91,3 МГц у селищі Зачепилівка – КП «Зачепилівська РК «Обрії» Зачепилівської райради, на 106,7 МГц у місті Лозова – ТРК «Лозова», на 87,8 МГц у селищі Савинці – комунальне підприємства Балаклійської районної ради «ТРК «Оріана», а також на 88,2 МГц у Шевченковому – редакція Шевченківського районного радіомовлення.

Читайте також: Нацрада оштрафувала радіостанцію за порушення мовних квот

Водночас Нацрада відмовила припинила проведення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на вільних каналах мовлення з використанням вільних радіоканалів на частоті 100,1 МГц у Близнюках, 99,5 МГц у Гороховатці, 103,7 МГц у Зачепилівці, 100,4 і 100,8 МГц у Краснограді та на частоті 107,3 у Куп’янську у зв'язку з тим, що на них не було подано жодних заяв від мовників.

Як повідомляв Укрінформ, конкурс на місцеве мовлення у Харківській області Нацрада оголосила 19 квітня, виставивши на нього 23 частоти. Відповідно до конкурсних умов, телерадіоорганізаціям дозволяється ретранслювати одну з радіостанції Суспільного мовника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-