На Харківщині суд арештував підозрюваного у вбивстві таксиста

На Харківщині суд арештував підозрюваного у вбивстві таксиста

Укрінформ
У Харківській області суд обрав для 30-річного місцевого жителя, підозрюваного у вбивстві таксиста, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Красноградського відділу Первомайської місцевої прокуратури Геннадій Герман.

"Красноградський районний суд Харківської області підтримав позицію прокуратури і обрав для 30-річного місцевого жителя, підозрюваного у вбивстві таксиста, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначив прокурор.

За його словами, вранці 27 серпня на узбіччі дороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта виявлено автомобіль Daewoo Lanos з тілом чоловіка на задньому сидінні. Встановлено, що загиблий - 36-річний житель Красноградського району, який у вільний від основної роботи час працював у службі таксі.

Того ж дня затримали підозрюваного у вбивстві: "Це неодноразово судимий 30-річний місцевий житель".

"За попередніми даними, загиблий таксист підвозив його з автовокзалу в райцентрі в одне з селищ району. Приїхавши до пункту призначення, пасажир вирішив викрасти авто. Для цього він жорстоко розправився з водієм, кілька разів ударивши його ножем у шию і грудну клітку. Потім зловмисник перетягнув тіло на заднє сидіння, а сам сів за кермо, намагаючись покинути територію області. Проте не впорався з керуванням і з'їхав у кювет, де залишив машину з тілом, а сам втік", - пояснив прокурор.

Читайте також: Таксиста, який під наркотиками влаштував смертельну ДТП у Києві, арештували

За його словами, затриманому оголошено про підозру у здійсненні умисного вбивства з корисливих мотивів (п. 6 ч. 2 ст. 115 УК України), а також незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаним з насильством (ч. 3 ст. 289 УК України), - з максимальною санкцією довічного позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Судячи з даних, обнародуваних у поліції, зловмисник, якого притягали до відповідальності за корисливі і наркозлочини, не заперечує свою причетність до вбивства таксиста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-