Одеське підприємство постачало військову продукцію до Росії - СБУ

Одеське підприємство постачало військову продукцію до Росії - СБУ

Фото
Укрінформ
У рамках розпочатого кримінального провадження співробітники Служби безпеки України викрили й заблокували постачання одеським приватним підприємством продукції військового призначення до Росії.

Про це повідомляє прес-підрозділ Одеського УСБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що приватний підприємець налагодив випуск обладнання, яке використовується ракетними військами та військово-космічними силами збройних сил РФ. Постачання до Росії здійснювалося під виглядом цивільної продукції, без відповідних дозволів Державної служби експортного контролю України. Відправлення надходили на адресу фірм, зареєстрованих в країні-агресорі, потім обладнання передавалося підприємствам військово-промислового комплексу РФ", - зазначили в УСБУ.

Співробітники СБУ затримали вантаж з військовою продукцією, запланований до експорту в РФ. Під час обшуків на підприємстві правоохоронці виявили також документацію, яка підтверджує протиправні оборудки з країною-агресором.

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 111 (державна зрада, умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності) та ст. 333 (незаконне вивезення за межі України сировини, матеріалів, обладнання, технологій для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Запоріжжі СБУ блокувала хакерське угруповання

Санкція статті 111 передбачає позбавлення волі злочинців на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-