У Харкові апеляційний суд звільнив з-під варти винуватця смертельної ДТП

У Харкові апеляційний суд звільнив з-під варти винуватця смертельної ДТП

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області змінив вирок Московського райсуду Харкова винуватцю смертельної ДТП Тиграну Єнгібаряну і замінив покарання у вигляді 3 років ув'язнення на такий же термін умовно і звільнив його з-під варти.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Апеляційний суд призначив Єнгібаряну покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 3 роки та із забороною керувати транспортними засобами ще на три роки. Оскільки рішення апеляційної інстанції вступають в законну силу з моменту їх проголошення, засуджений був звільнений з-під варти у залі суду", - зазначила Дубовик.

За її словами, прокуратура під час розгляду провадження першою судовою інстанцією і під час апеляційного оскарження наполягала на реальній мірі покарання для винуватця ДТП, в якій загинув молодий хлопець.

"Питання про подання стороною обвинувачення касаційної скарги буде вирішено одразу після того, як до нас надійде повний текст рішення, і процесуальні керівники його вивчать", - додала Дубовик.

Читайте також: Аваков хоче суворішого покарання для порушників на дорогах, проект закону - у Раді

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня цього року на вул. Салтівське шосе в Харкові автомобіль Toyota під керуванням Єнгібаряна виїхав на зустрічну смугу та збив 17-річного пішохода, після чого зник з місця події. За даними поліції, удар був такої сили, що підліток два рази перекинувся в повітрі та помер на місці.

Згодом підозрюваного затримали, і 18 січня Київський райсуд Харкова обрав для Єнгібаряна запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб без права на заставу.

23 квітня Московській райсуд Харкова засудив 18-річного Єнгібаряна до трьох років позбавлення волі та позбавив його права керування автотранспортом на три роки. Водночас прокуратура просила для підсудного 5 років позбавлення волі.

На суді Єнгібарян повністю визнав вину, а його батьки виплатили рідним загиблого грошову компенсацію.

За даними активістів, батько Єнгібаряна - керівник відомої компанії, а сам Тигран отримав права водія менш ніж за місяць до ДТП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-