Одещина стане учасницею проекту ЄС Smart-спеціалізація

Одещина стане учасницею проекту ЄС Smart-спеціалізація

Укрінформ
Одеська область стане учасницею платформи Європейського Союзу під назвою Smart-спеціалізація, що сприятиме притоку інвестицій у регіональну економіку та забезпечить конкурентні переваги.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації, посилаючись на заступника очільника ОДА Світлану Шаталову.

"Участь Одещини у платформі Smart-спеціалізація - ще один крок до ефективного розвитку економіки регіону та залученню інвестицій. Адже передбачається як інформаційна та експертна, так і фінансова підтримка з використанням ресурсів європейських структурних та інвестиційних фондів", - зазначила Шаталова.

В ОДА уточнили, що учасниками платформи Smart-спеціалізація обрано Одеську, Харківську та Запорізьку області. На реалізацію проекту виділяється 200 тисяч євро у вигляді початкової фінансової підтримки з боку Європейського фонду регіонального розвитку (EDRF) для залучення зовнішніх експертів. Заплановано також допомогу від Європейської обсерваторії кластерів та промислових змін.

Читайте також: Порошенко назвав розвиток економіки ключовим завданням

Пілотні регіони отримуватимуть індивідуальну підтримку від Євросоюзу для швидкого усунення інвестиційних бар'єрів і впровадження інновацій. Окрім того, йдеться про автоматизацію виробництва, переходу на альтернативні види енергії - в залежності від Smart-спеціалізації конкретного регіону. Загальний бюджет для розвитку регіональних стратегій становить 1 мільйон євро від ERDF. Регіони також можуть отримати до 300 тисяч євро для підтримки реалізації своїх стратегій у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-