На Прикарпатті впорядковують військове кладовище часів Першої світової

На Прикарпатті впорядковують військове кладовище часів Першої світової

Укрінформ
Науковці національного заповідника «Давній Галич», що в Івано-Франківській області, розпочали впорядкування військового кладовища періоду Першої світової війни.

Про це повідомляє волонтерський проект «Галич давній сучасний».

«Впродовж десятиліть один з історичних об’єктів Галича – військове кладовище Першої світової війни було забутим і перебувало в занедбаному стані. Впродовж липня-серпня 2018 р. з метою упорядкування військового цвинтаря цісарсько-королівського війська було проведено ряд робіт. Вони здійснювалися завдяки координованій співпраці двох інституцій – наукової установи та органу місцевого самоврядування. Національний заповідник «Давній Галич» звернувся з ініціативою до Галицької міської ради про проведення благоустрою. Фізичні роботи на волонтерських засадах здійснювали працівники відділу охорони культурної спадщини заповідника та його інженерного підрозділу», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що встановили вхідну браму у військовий сектор кладовища, огородили його від цивільних поховань, привели в порядок огорожі та прибрали територію від сміття. У наступні два місяці до впорядкування території кладовища науковці планують залучити студентів Прикарпатського національного університету.

Відомо, що на військовому кладовищі у Галичі поховані 500 воїнів австро-угорського війська та два воїни Легіону УСС. Наразі прізвища, дату смерті та військову частину вдалося встановити щодо 102-х полеглих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-