На Харківщині для прийомної родини побудували дім

На Харківщині для прийомної родини побудували дім

Фото
Укрінформ
Дім площею понад 270 кв. м побудовано у Дергачівському районі Харківщини для прийомної родині.

Ключі від нового дому родині Юр'євих передала голова Харківської ОГА Юлія Світлична під час робочої поїздки до Дергачівського району, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нову оселю для родини було придбано за рахунок державної програми: більше ніж 270 квадратних метрів – на заміну тієї 2-кімнатної квартири, яку мала родина. Тут є всі умови. Через дорогу є ліцей, тому діти вже знають, куди ходитимуть до школи. А ми зробимо все для того, щоб родини мали можливість дарувати тепло дітям, які до цього були позбавлені батьківського піклування», - зазначила Світлична на церемонії передачі ключів.

Як пролунало на церемонії, щоб родина мала змогу одразу переїхати до нового житла, будинок обладнали всім необхідним: тут є холодильник, пральна машина, мікрохвильова піч, телевізор, піч для готування їжі тощо.

Прийомна родина Юр'євих зараз виховує 4-х дітей: трьох хлопців та дівчинку та мріє взяти до себе ще кількох.

«Будинок знаходиться в дуже зручному місці. Поруч школа, дитячий майданчик. Оселя велика та світла, тут є сауна й дитячий басейн. Діти дуже задоволені. Нам дуже приємно, що держава проявила турботу та допомогла нам у бажанні побудувати дім для дітей», - каже голова родини Андрій Юр’єв.

Перебуваючи у Дергачах, Юлія Світлична також ознайомилась з результатами проведених робіт на об’єктах спортивної інфраструктури. Зокрема, на території міської ради побудовано новий скалодром, а в місцевому ліцеї ? 3 з'явився спортмайданчик зі штучним покриттям. Окрім футбольного поля зі штучним покриттям та поля для пляжного волейболу, тут розмістили й дитячий ігровий комплекс «Веселі джунглі».

Читайте також: Супрун розповіла, з якого віку варто вчити іноземні мови

«Такі майданчики з'являються по районах Харківської області вже не одиницями, а десятками, і нашим дітям є, де займатися спортом», - додала Світлична.

За її словами, уже восени в Дергачах після реконструкції відкриється побудований 40 років тому центральний стадіон «Авангард», і цього ж року розпочнеться будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу: «Фінансувати будемо з бюджетів різних рівнів, адже децентралізація укріпила обласний та районний бюджети, і ми зараз маємо змогу спільно долучитися до вирішення цієї проблеми».

Щодо програми забезпечення житлом дітей-сиріт, то, нагадали у Харківаської ОДА, у 2017-му в області було придбано 12 квартир та один житловий будинок таун-хаус для забезпечення соціальним житлом 20 осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Зміївського, Харківського, Первомайського районів. Торік придбали дві будівлі для дитячих будинків сімейного типу.

Цього року реалізацію програми продовжено: в області планують закупити близько 30 квартир для дітей-сиріт та 5 будинків - для дитячих будинків сімейного типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-