Річниця народження Каменяра: в Івано-Франківську на площі читали вірші

Річниця народження Каменяра: в Івано-Франківську на площі читали вірші

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську квітами та поетичними читаннями вшанували 162-річчя від дня народження Івана Франка.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської міської ради.

«27 серпня в Україні святкують 162-гу річницю з дня народження письменника, поета, філософа, громадського і політичного діяча Івана Франка. З нагоди цієї дати на площі Франка відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника українському генію. Після покладання квіті Руслан Марцінків (міський голова Івано-Франківська - ред.) прочитав вірша Івана Яковича «Немає друга понад мудрість». До читання творів письменника долучилися громадські й культурні діячі міста, а також мешканці Івано-Франківська», - повідомляє прес-служба міської ради.

В Івано-Франківську на площі читали вірші Каменяра / Фото: mrada.if.ua

Відомо, що Франкові читання сьогодні продовжать у Івано-Франківській кімнаті-музеєві Івана Франка. Ввечері студенти та учні міста готують концертну програму «Цвіте добром земля Каменяра».

Читайте також: У віршах Франка знаходить натхнення нове покоління українських митців - Президент

Іван Якович Франко— видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч. Народився 27 серпня 1856 у селі Нагуєвичі Дрогобицького повіту на Галичині.

Обласний центр Прикарпаття названо на честь Івана Франка у 1962 році з нагоди 300-річчя міста. До цього часу місто називалось Станіслав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-