Ціна чистоти: у Вінниці вивезення сміття може здорожчати до 73%

Ціна чистоти: у Вінниці вивезення сміття може здорожчати до 73%

Укрінформ
Підприємство КУП «ЕкоВін», яке забезпечує у Вінниці вивезення твердих побутових відходів, повідомило про намір підвищити тарифи на свої послуги на 55-73% для різних груп споживачів.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті КУП «ЕкоВін».

«Через постійний ріст витрат за результатами фінансово-господарської діяльності за перше півріччя 2018 року підприємство отримало збитки. Крім того, на підприємстві постійно бракує обігових коштів, що може призвести до заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства та обов'язкових платежів до бюджету. На підставі вищезазначеного з метою забезпечення належного рівня та своєчасності надання послуг з вивезення побутових відходів необхідно переглянути чинні тарифи та привести їх у відповідність до економічно обгрунтованих витрат підприємства», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна та ОАЕ разом працюватимуть над проектами "чистої" енергетики

Згідно з повідомленням, вартість вивезення твердих побутових відходів для населення планується підвищити на 73% до 77,94 за кубометр сміття, великогабаритних відходів – до 186,40 грн/куб.м, або на 70%.

Для бюджетних установ вивезення сміття подорожчає на 66% до 85,28 грн/куб.м, для інших груп споживачів – на 55% до 97,00 грн/куб.м.

Тариф на захоронения побутових відходів поки що залишається без змін.

Про термін запровадження нових тарифів на вивезення твердих побутових відходів КУП «ЕкоВін» наразі не повідомляє.

Чинні тарифи на надання послуг з вивезення побутових відходів діють з жовтня 2014 року. Наразі вони відшкодовують 68% фактичної собівартості послуг, які надаються підприємством, - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-