У Харкові волонтери й учасники АТО розгорнули Прапор єдності армії і народу

У Харкові волонтери й учасники АТО розгорнули Прапор єдності армії і народу

Укрінформ
Прапор, що символізує єдність армії і народу, розгорнули більше двохсот харків'ян у центрі Харкова біля монумента Незалежності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця акція - ініціатива харків'ян. Ми заснували її вперше в Україні 2017 року й назвали Днем вшанування військовослужбовців і волонтерів. Тоді ж почали створювати Прапор єдності армії і народу. На сьогодні його довжина більш як 50 метрів, він складений із майже сотні прапорів, символіки й емблем військових з'єднань і громадських організацій, включаючи волонтерські. Є тут емблеми і прапори дружніх іноземних організацій - із Литви і Чехії, включаючи "Прага Майдан". Є прапори Криму, тому що Крим - український", - наголосила на відкритті акції керівник громадської організації "Українське об'єднання учасників бойових дій і волонтерів АТО в Харківській області" Ярина Чаговець.

Харків'яни - представники влади області та громадських організацій, військовослужбовці і волонтери - зібралися біля монумента Незалежності для вшанування тих, хто загинув у бою і хто залишився живим, а також - усіх волонтерів і активістів, які допомагають українській армії перемогти ворога. Вони виконали Гімн України і вшанували загиблих хвилиною мовчання.

За словами Чаговець, наступного року ця акція відбудеться також в інших містах України, включаючи Вінницю і Сєвєродонецьк: "Наш прапор на той час поповниться новими символами єдності армії і народу".

Читайте також: До Дня Незалежності на Говерлі розгорнули банер Укрінформу

Як сказав, звертаючись до учасників акції, заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, на Харківщині поряд із пам'ятниками військовослужбовцям з'явиться і пам'ятник волонтерам: "Питання вирішено, пам'ятник - у процесі створення".

У Харкові волонтери й учасники АТО розгорнули Прапор єдності армії і народу / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

У свою чергу, військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін передав учасникам акції привіт від поранених, яких він відвідав у Харківському військовому госпіталі: "Серед них є семеро військовослужбовців 24-го батальйону "Айдар" 53-ої окремої механізованої бригади, які дістали поранення під час відбиття атаки бойовиків безпосередньо 23 серпня, в День Державного прапора України. Всі семеро нагороджені бойовими орденами. Шістьом з них нагороди вручив генерал-лейтенант Наєв, який побував у госпіталі напередодні. Мені ж довірили вручити нагороду офіцерові Сергію Козубу, який під час приїзду Наєва знаходився в операційній, де йому робили складну операцію. Його стан стабільний. На жаль, ще четверо бійців загинули, відбиваючи ту атаку бойовиків. Вічна їм пам'ять!".

Під час акції 25 харків'ян - учасники бойових дій і волонтери - нагороджені знаками пошани, заснованими "Українським об'єднанням учасників бойових дій і волонтерів АТО в Харківській області".

Учасники акції також поклали квіти на Алеї Героїв. На сьогодні там поховано більш як 50 харків'ян - учасників бойових дій на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-