Поліція Одещини розслідує пожежу на виноградниках Лакарена у Шабо

Поліція Одещини розслідує пожежу на виноградниках Лакарена у Шабо

Укрінформ
Поліція Одещини проводить перевірку за фактом займання виноградників французького підприємця Крістофа Лакарена у Шабо.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції області.

"25 серпня до Білгород-Дністровського відділу поліції звернувся житель села Шабо з заявою про те, напередодні ввечері невідомі нібито підпалили його виноградник. На місце події прибула слідчо-оперативна група", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Французький винороб заявив про підпал своїх виноградників на Одещині

"Під час огляду встановлено, що територія, на якій сталася пожежа,  знаходиться за межами населеного пункту. Зовні вона схожа на покинуті виноградники та поросла сухою травою, яка в деяких місцях вигоріла. При цьому кущі винограду не пошкоджені. При огляді місця події сторонніх предметів, паливно-мастильних або легкозаймистих речовин не виявлено", - наголосили у поліції

Наразі подію зареєстровано у встановленому законом порядку. Триває перевірка.

Читайте також: На Одещині обстріляли подвір'я французького винороба

Раніше французький підприємець Крістоф Лакарен де Фаб'яні заявив у Facebook про підпал його виноградників, розташованих поряд з приморським селищем Шабо на Одещині. За його словами, вигоріло 20 га.

Приватну виноробню "Маркіз де Лакарен" було засновано понад 10 років тому поруч селищем Шабо на Одещині. З 2016 року підприємство зазнає нападів: Крістоф Лакарен заявляв про розкрадання ночами майна підприємства, спроби перешкоджання роботі виноробів, корчування виноградників на плантаціях. У січні 2017-го року його двір обстріляли, поранивши собаку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-