У Харкові презентували книгу спогадів  про нацистські концтабори

У Харкові презентували книгу спогадів про нацистські концтабори

Укрінформ
У Харкові презентували книгу спогадів про роки в Освенцимі, Маутгаузені та Терезіні Ігоря Малицького - відомого громадського діяча, очільника харківської організації колишніх в'язнів концтаборів. 

Книгу «Тернистий шлях» презентовано у галереї "Бузок" за участю автора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Викласти ці спогади у книжці вирішив, коли онук попросив мене розповісти свою історію для шкільного твору про дідусів та бабусь, які брали участь у Другій світовій війні. Написав невелике оповідання, а потім вирішив розширити його, в результаті, вийшла ціла книга. Сьогодні, коли є так багато інформації, не всі знають правду про ці страшні події, але я пам’ятаю все, що пережив, дуже добре і навіть сьогодні бачу сни про ті події», - зазначив Малицький.

За його словами, видана книжка за підтримки голови Харківської ОДА Юлії Світличної.

«Ми зустрічалися з нею на заході, присвяченому визволенню в’язнів концтаборів, який проходив в Харківській інженерно-педагогічній академії. Я бачив, як сильно її вразила моя розповідь. Я вдячний Юлії Олександрівні за те, що вона відгукнулася та допомогла видати книгу», - додав Малицький.

Читайте також: Львів’яни передали на Луганщину книгу спогадів про оборону аеропорту

Як пролунало на презентації, де були представники влади, громадськості та ветерани ООС, Малицький бере активну участь у вихованні молоді, виступає з лекціями, на яких розповідає правду про нацистські концтабори. Як розповів директор департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ОГА Олексій  Максимов, рік тому Малицький відвідав зону АТО, побував на передовій, де провів багато зустрічей з військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-